Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در واکنش به ویدیوی کوتاه کردن موی دانش آموزان گفت: رفتار فرد خاطی، "اعمال و رفتار خلاف شئون اداری یا شغلی است" که از طریق هیات رسیدگی به تخلفات اداری و مجازات و تنبیهات مقرر در این قانون رسیدگی می‌شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایران اکونومیست، بازگشایی مدارس پس از تعطیلی دو ساله کرونایی در شرایطی اتفاق افتاد که این سوال مطرح است مدارس با طی کردن تجربه دوران کرونا و اقتضائات خاص آموزش مجازی در دوران پسا کرونا چه ویژگی‌ها و تفاوت‌هایی خواهند داشت؟

حالا اما 10 روز پس از بازگشایی مدارس اوضاع خوشایندی مشاهده نمی‌شود و در همین مدت کوتاه اخباری از اعمال قلدری علیه دانش‌آموزان و حتی ضرب و شتم آنها به گوش می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گزارشی با عنوان «مدرسه چگونه قلدری علیه دانش‌آموزان را ترویج می‌دهد» به اعمال خشونت علیه دانش‌آموزان در هفته نخست بازگشایی مدارس پرداختیم.

در ادامه این موضوع، روز گذشته ویدیویی در فضای مجازی منتشر شد که نشان می‌دهد یکی از کارکنان مدرسه در حالی که دانش‌آموزان در صف ایستاده‌اند با قیچی به کوتاه کردن موی آنها اقدام می‌کند پیشتر نیز خبری از شکستن سر دانش‌آموز پایه چهارم دبستان توسط معلم در شهرستان اشنویه منتشر شده بود.

ویدیوی کوتاه کردن موی دانش‌آموزان با واکنش‌های منفی بسیاری در فضای مجازی مواجه شده است. بیشتر کاربران این اقدام معلم را مصداق بارز کودک‌آزاری سیستماتیک و تحقیر دانش‌آموزان توسط مسئولان مدرسه دانسته‌اند.

برخی کاربران نیز به خاطرات تلخی که خودشان از چنین رفتارها و تحقیرهایی در مدارس تجربه کردند، اشاره می‌کنند و از اینکه هنوز فضای مدارس همانند گذشته باقی مانده است، متعجبند.

یکی از کاربران در این باره نوشته است: «فیلم کوتاه کردن موهای بچه‌ها را دیدید؟ من لااقل 3 بار این اتفاق را در دوران دبستان شخصا تجربه کرده‌ام.»

در شرایطی که تمام افکار و توان این روزهای آموزش و پرورش معطوف به مقوله رتبه‌بندی معلمان است و بیشتر اخبار نیز پیرامون این موضوع است، واکنش آموزش و پرورش به موضوع اعمال خشونت و قلدری علیه دانش‌آموزان عجیب است.

پیش از این تلاش ما برای گفت‌و‌گو با مسئولان معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش پیرامون اعمال خشونت و قلدری علیه دانش‌آموزان در مدارس بی‌نتیجه باقی ماند؛ هم‌اکنون نیز تنها واکنش آموزش و پرورش به این موضوع از سوی صادق ستاری‌فرد سخنگوی وزارتخانه آن هم در صفحه شخصی او در توییتر است.

او نوشته است: ولقد کرمنا بنی آدم و ما فرزندان آدم را بسیار گرامی داشتیم. رفتار فرد خاطی با دانش‌آموزان عزیز (قیچی کردن مو) طبق ماده 8 قانون رسیدگی به تخلفات اداری 'اعمال و رفتار خلاف شئون اداری یا شغلی است' که از طریق هیات رسیدگی به تخلفات اداری و مجازات و تنبیهات مقرر در این قانون رسیدگی می‌شود.

با این حال سخنگوی وزارت آموزش و پرورش به طور دقیق مشخص نکرده این اتفاق مربوط به کدام مدرسه و کدام استان است و با فرد خاطی به طور دقیق چه برخوردی انجام شده است؟

کارشناسان بر این باورند برخورد صورت گرفته با معلمانی که به تنبیه بدنی و تحقیر دانش‌آموزان اقدام می‌کنند بازدارنده نیست و صرفاً به یک تذکر یا کسب رضایت از خانواده دانش‌‌آموز منجر می‌شود. از سوی دیگر دوره‌های آموزشی برای افراد مرتکب این تخلف و سنجش سلامت روان معلمان اعمال نمی‌شود.

باید توجه داشت، قلدری موضوعی است که در مدارس به آن توجه نمی‌شود و در برخی مواقع مدارس خود، زمینه‌ساز شکل‌گیری و تقویت قلدری می‌شوند. وقتی دانش‌آموز تحت قلدری قرار می‌گیرد، این موضوع بر روی تمام ابعاد زندگی او و حتی دلزدگی در مدرسه یا ترک تحصیل تأثیرمی‌گذارد.

تلاش می‌کنیم در گفت‌وگوهای تکمیلی با مسئولان آموزش و پرورش، نحوه برخورد با معلمی را که به کوتاه کردن موی دانش‌آموزان اقدام کرد با جزئیات بیشتری منعکس کنیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کوتاه کردن موی دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۹۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند

در برنامه بالاتر موضوع تنوع مدارس مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و نظرات مختلف بررسی شد. معاون سابق آموزش و پرورش به عنوان مخالف تنوع مدارس و  رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان به عنوان موافق تنوع مدارس با یکدیگر به گفت و گو پرداختند.

ابراهیم سحرخیز، معاون سابق آموزش و پرورش گفت: تنوع مدارس به شرطی که باعث عدالت آموزشی شود مشکلی ندارد. 

وی افزود: اگر مدارس نمونه دولتی در روستاهایی که   نیروی انسان قوی ندارد و نسبت به شهر امکانات کافی ندارد ایجاد شود و باعث عدالت آموزشی میان دانش آموزان شهری و روستایی شود مشکلی ندارد.

او ادامه داد: به طور کلی ما ۲ نوع مدرسه پول بگیر و رایگان داریم .

وی  با بیان این که حدود ۱/۱۲ درصد دانش‌آموزان در مدارس تیزهوشان تحصیل می‌کنند؛ اظهار کرد: ما دانش‌آموزانی داریم که ممکن است در رشته‌های نظری تیزهوش نباشند اما در ورزش یا رشته‌های هنری تیزهوش باشد آیا دانش آموزان روستاها و عشایر نیز وارد مدارس تیزهوشان می‌شوند.

 او ادامه داد: مدرسه باید واقعیت جامعه باشد. متاسفانه مدارس دولتی نماد فقر است. مدارس ما در حال حاضر ۲ قطبی هستند و  طبقاتی شده اند. براساس یک گزارش در سال ۱۳۹۲ توسعه مدارس سمپاد و‌ نمونه دولتی مانع توسعه مدارس غیردولتی است. بر اساس یک آمار حدود ۵۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود به دانش آموزان آموزش می‌دهند و به بیان دیگر که این معلمان غیرمتخصص هستند.

سحرخیز تصریح  کرد: مدارسی همچون هیت امنا، غیردولتی یک ماه قبل از شروع مدارس  نیرو انسانی خود را گرفته است اما در مدارس دولتی تراکم جمعیت (کلاس ۴۰ نفره) نیروی غیرمتخصص است و معلم ها ناراضی هستند.

وی افزود: به شرطی که تمام مدارس  در سراسر ایران درس را آموزش بدهند و عدالت آموزشی ایجاد شود تنوع بد نیست.   

فاطمه مهاجرانی، رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان هم گفت: مدارس سمپاد مدرسه تخصصی با نیازهای ویژه است ما باید مدارس را به جای خود برگردانیم البته ما کمبودهایی داریم که باید رفع شود اما حذف مدارس کار درستی نیست.

وی افزود: امیدواریم ما به جای دانشمند اندیشمند تربیت کرده و درک را به آن‌ها آموزش دهیم. بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید دست مدیران را آزادتر بگذاریم اما متاسفانه این اتفاق نمی‌افتد.

او ادامه داد: ما باید تمام معلمان را توانمندسازی کرده تا آن‌ها بتوانند نیروی متخصص تحویل جامعه بدهند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • ضرورت توجه به اعتلای فرهنگ عمومی تکریم در جامعه
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر