Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@20:35:03 GMT

قیچی کردن موی ۹ دانش آموز دختر توسط خانم معلم

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۲۵۱۸۲

به گزارش تابناک، سال تحصیلی جاری نیز همانند سال های گذشته برای آموزش و پروش کشور همراه با حواشی پر فراز و نشیب بود و در این سال نیز ماجراهایی چون تنبیه دانش آموزان، تعیین تکلیف آزمون های ورودی مدارس، کتک زدن معلم ها و... این نهاد فرهنگی را به حاشیه ها کشاند؛ حاشیه هایی که البته شاید هیچ کدام به اقدام برخی معلم ها برای کوتاه کردن موی دختربچه ها عجیب نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به فاصله چند روز از خبر کوتاه کردن موهای یک دختر بچه توسط دبیر پرورشی مدرسه گلستان در شهر آبادان که به دلیل جلوگیری از تحریک شدن ناظم آقای مدرسه صورت گرفت و با حاشیه های فراوانی همراه شد، حالا از شهرستان فسای استان فارس خبر می رسد که در یکی از مدارس این شهرستان نیز اقدام مشابهی این بار در سطح وسیع تری رخ داده است.

خبرهای به دست آمده از شهرستان فسا نشان می دهد که اویل اردیبهشت ماه سال جاری، در یکی از مدارس دخترانه شهرستان فسا معلم مدرسه اقدام به قیچی کردن موهای 9 دانش آموز مدرسه به دلیل بلند بودن موی آنها کرده است؛ اقدامی که از سوی والدین این 9 دانش آموز مورد اعتراض قرار گرفته و آنها بخاطر این اقدام حتی شکایت قضایی نیز کرده اند.

به رغم گذشت نزدیک به دو هفته از رخ دادن این اتفاق، مدیریت آموزش و پرورش شهرستان فسا به صورت کاملاً هوشمندانه امکان رسانه ای شدن این ماجرا را از بین برد و این اتفاق حتی در رسانه های محلی نیز به دلیل ابهام در مورد جزئیات آن منتشر نشد.

گویا تلاش مسئولان آموزش و پرورش شهرستان فسا این بوده است که از کنار این ماجرا با جلب رضایت والدین شاکی بگذرند و اجازه دامنه دار تر شدن موضوع را ندهند.

مسلم امینی نژاد، رئیس آموزش و پرورش شهرستان فسا در رابطه با صحت و سقم این رویداد به خبرنگار «تابناک»، گفت: اصل این خبر درست است و متاسفانه در روزهای گذشته یکی از معلم های ما در مدرسه ابتدایی با قیچی اقدام به کوتاه کردن موی 9 دانش آموز دختر می کند.

امینی نژاد در رابطه با چرایی این رویداد افزود: پس از رخ دادن این اتفاق، والدین دانش آموزان به آموزش و پرورش مراجعه کردند و شکایت خود را نسبت به این موضوع تنظیم کردند که این موضوع سبب شد ما در جریان موضوع قرار بگیریم و پیگیری آن را در دستور کار قرار بدهیم.

رئیس آموزش و پرورش شهرستان فسا با اظهار تاسف نسبت به این رویداد، تاکید کرد: معلم مدرسه در مورد علت تصمیم خود مبنی بر بریدن موی دانش آموزان گفته است که موهای این 9 دانش آموز بلند بود و موقع نشستن برای دانش آموزان پشت سر مزاحمت ایجاد می کرد. من چندین بار به این دانش آموزان تاکید کردم که باید موهای خود را کوتاه کنند، اما چون این کار را نکردند من خودم موی آنها را کوتاه کردم.

وی افزود: ما این اتفاق را تایید نمی کنیم و به دلیل قرار گیری در روز معلم امکان رسیدگی جدی به این مسئله فراهم نشد، اما قطعاً در روزهای آینده این موضوع را به صورت جدی پیگیری می کنیم.

قیچی کردن موی دانش آموز دختر و یا تراشیدن موی دانش آموزان پسر در مدارس شاید در نگاه اول چندان جای نقد نداشته باشد، اما بررسی دلایل این اقدام و آسیب های روحی و روانی آن قطعاً جای نقد را باز می کند.

در مورد کوتاه کردن موی دختربچه آبادانی، دلیل این اقدام در حالی جلوگیری از تحریک شدن ناظم مدرسه عنوان شد که بهتر بود به جای کوتاه کردن موی دختربچه و خسارت های روحی این اقدام برای او، نسبت به اخراج آقای ناظم و جایگزینی او با یک ناظم خانم اقدام می شد.

در مورد اقدام مورد اشاره در خبر حاضر نیز معلم مدرسه مزاحمت ایجاد شده برای دانش آموزان نیمکت های عقب را عامل کوتاه کردن موی 9 دانش آموز عنوان کرده است؛ بهانه ای عجیب که صرف نظر از درست یا غلط بودن تحت هیچ شرایطی معلم مدرسه اجازه چنین اقدامی را نداشته است.

اکنون که کار از کار گذشته و این رخداد به وقوع پیوسته است، پیگیری ماجرا نه با هدف تنبه معلم مدرسه بلکه دلجویی از دانش آموزان و نیز جلوگیری از تکرار چنین حوادث مشابهی مهم تر به نظر می رسد.

شاید نیاز به این باشد که آموزش و پرورش با افزایش نظارت ها و نیز تقویت پشتوانه برنامه های آموزشی و فرهنگی خود در مدارس و نیز یکسان سازی آنها در هفته های آتی این سال تحصیلی و نیز سال های آینده شرایطی را فراهم کند که دیگر رخ دادن موضوعات اینچنینی به صفر نزدیک شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۲۵۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان

فرهاد شکیبایی، معاون آموزشی یک دبستان غیردولتی در پاسخ به این سوال که آیا در مدرسه شما کلاس‌هایی با تراکم جمعیتی 45 نفره تشکیل می‌شود، به خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در مدرسه ما نه اما چنین کلاس‌هایی در مدارس دولتی وجود دارد.

وی علت تشکیل کلاس‌هایی با تراکم جمعیتی 45 نفره را کمبود معلم و فضای آموزشی دانست و ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش به‌صورت مداوم اعلام می‌کند که تعداد معلمان کافی نیست. سال ۱۴۰۲، ۵۰ هزار معلم از طریق آزمون استخدامی و ۲۵ هزار نفر از طریق دانشگاه فرهنگیان استخدام شدند و این وزارتخانه درصدد است تا ۱۴۰۳، ۷۲ هزار معلم استخدام کنند.

معلمان در کلاس‌های 45 نفره بیشتر از دانش‌آموزان سردرگم می‌شوند

این معاون آموزشی با اشاره به گله‌مندی والدین و معلمان، مطرح کرد: والدین و به‌ویژه معلمان از تشکیل کلاس‌های 45 نفره نارضایتی خود را اعلام می‌کنند و معلمان همیشه بابت این موضوع در برنامه‌ریزی‌ها، سردرگم هستند. توقعات بسیار نابجایی از معلمان در راستای افزایش کیفیت تحصیلی دانش‌آموزان انتظار می‌رود و ازدحام کلاس‌های مدرسه نیز این توقعات را نابجاتر می‌کند.

شکیبایی با بیان اینکه پیشنهادهایی درباره ارتقای کیفیت تحصیلی در کلاس‌هایی با تراکم جمعیتی 45 نفره دارم، ادامه داد: تنظیم درست توقعات جزء اولین راهکارهاست و به معنای این است که باید توقعات خود را به مناسب‌ترین شکل برسانیم.

این معاون آموزشی با اشاره به اینکه معلمان باید در کلاس درس درباره ارائه تکالیف و مدیریت کلاس اختیار تام داشته باشند، اظهار کرد: کلاس‌هایی با تراکم 45 نفر، خارج از استاندارد محسوب می‌شود؛ بنابراین انتظار اداره کلاس درس براساس استانداردهای تعیین‌شده توسط وزارت آموزش و پرورش کمی بی‌انصافی است.

مشارکت والدین در مدیریت کلاس‌های پرجمعیت موثر است

وی مشارکت اولیا را در اداره کلاس‌های 45 نفره مهم تلقی کرد و ادامه داد: والدین برای حضور دانش‌آموزان در کلاس درس باید به معلمان کمک‌های ویژه‌‌ای ارائه کنند. اگر توقع ارائه نتایج از پیش مشخص شده از معلمان به کمترین میزان خود برسد، معلمان انگیزه پیدا می‌کنند تا راهکارهای خلاقانه و مناسب را با دلسوزی دریابند.

این معاون آموزشی ادامه داد: یکی از مسائل مهم به‌ویژه در دوره ابتدایی این است که معلم نسبت به احوالات روحی و روانی، آموزشی و شناختی اشراف جامع داشته باشد؛ لذا این اشراف و توجه لحظه‌به‌لحظه به دانش‌آموزان می‌تواند تاثیرات خیلی مثبتی در دوره تحصیلی دانش آموزان داشته باشد.

شکیبایی با بیان اینکه دانش آموزان روحیه بسیار حساسی دارند، اضافه کرد: کوچکترین حرکات معلم می‌تواند بر روحیه دانش آموزان اثر مثبت یا سو داشته باشد.

وی افزود: اشراف معلم باعث می‌شود که حرکات، بازخورد، منش و رفتار معلم با دانش‌آموز منطبق بر واقعیت احوال دانش‌آموز و رشددهنده باشد. به عبارت دیگر، اگر بازخورد معلم می‌خواهد برای دانش‌آموز رشددهنده باشد، باید از احوالات دانش‌آموز آگاه و تسلط کامل هنگام پاسخ‌دهی داشته باشد.

این معاون آموزشی ادامه داد: رشددهندگی به این معنا نیست که همیشه دانش‌آموز مورد تایید قرار بگیرد، بلکه گاهی اوقات باید دانش آموز پاسخ عدم تایید را از معلم دریافت کند و این موضوع به رشد و بالندگی آن کمک ویژه‌ای می‌کند.

معلمان باید اشراف کامل به احوالات دانش‌آموزان داشته باشند

شکیبایی با بیان اینکه پاسخ معلم به دانش آموز باید مهربان؛ اما قاطعانه باشد، ابراز کرد: گاهی اوقات دانش‌آموزان نیاز دارند که پاسخ مهربان و بدون قطعیت دریافت کنند. به عبارت دیگر، شرایط ایجاب می‌کند که دانش آموزان پاسخ باب میل خود را دریافت کنند. اشراف معلم به رفتار دانش آموزان پاسخ درست و مناسب را به صورت طبیعی تنظیم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه اشراف کامل بر احوالات دانش‌آموز با تعداد بالای دانش‌آموزان در کلاس مختل می‌شود، توضیح داد: این اختلال به بدترین شکل ممکن بر پیشرفت تحصیلی کودکان تاثیر می‌گذارد. همچنین رسیدگی‌های آموزشی، تصحیح برگه‌های امتحانی دانش‌آموزان و... با مشکلات بسیار زیادی مواجه می‌شود.

شکیبایی با بیان اینکه معلمان در کلاس‌های پرتراکم معمولا نیمی از وظایف خود را به خانواده‌ها واگذار می‌کنند، ادامه داد: اما خانواده‌ها در جایگاهی نیستند که معلم کودکان خود باشند و نسبت به انجام کار آگاهی لازم را ندارند؛ بنابراین بین خانواده‌ها و دانش آموزان درگیری پیش می‌آید. درواقع، این اتفاق می‌تواند مهم‌ترین وجه مادر یعنی مادری کردن را زیر سوال ببرد.

این معاون آموزشی خاطرنشان کرد: زمانی که رابطه مادر و فرزند به رابطه شاگرد و معلمی، تبدیل شود، اتفاقات خوشایندی پیش نمی‌آید، زیرا رابطه شاگرد و معلم یک رابطه همراه با تشنج و اختلال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دورهمی دانش آموزان و دبیران ۲۹ سال پیش در میبد
  • مادری که عمرش را پای معلم شدن دختر ناشنوایش گذاشته است
  • آموزش و پرورش : با معلم بلاگرها برخورد قانونی می‌شود/ چند نفر از این افراد را از سیستم حذف کرده ایم
  • معلمان بر شخصیت دانش‌آموزان تاثیرگذار هستند
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان
  • مشق عشق فداکاری در مدرسه روستایی در زفره
  • ۳ دهه خدمت در مناطق محروم / بازنشستگی که خوشایند نیست
  • تعیین تکلیف اردوگاه«سی پی» سوادکوه بعد از ۳۰ سال در دولت سیزدهم انجام شد