Web Analytics Made Easy - Statcounter

متاسفانه معاون پرورشی این دبستان در اقدامی غیراصولی، نابخردانه و برخلاف موازین تربیتی اقدام به کوتاه کردن دو سانت از موی دانش‌آموز که از مقنعه بیرون مانده بود، می‌کند. در ماه های گذشته، آموزش و پرورش کشور درگیر حواشی عجیب و غریبی بوده که باور آنها برای ذهن شهروندان سخت و دشوار است. با اینکه برای نهادی چون آموزش و پرورش، حاشیه مطلوب نیست و در کارایی این مجموعه حساس آثار منفی دارد، همچنان این حواشی نامطلوب ادامه دارد؛ مثل اتفاقی که برای یک دخترچه آبادانی افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش جنوب نیوز، در مورد ساختار آموزش و پرورش و قوانینی که در این مجموعه جریان دارد، انتظار منطقی این است که این قوانین به گونه ای تنظیم شوند که دارای جامعیت باشند و حتی القدور شامل اعمال سلیقه و رفتار غیر اخلاقی نشوند؛ انتظاری بجا که البته شواهد نشان می هد، چندان با حقیقت همخوانی ندارد.

هرچند در سال و ماه های گذشته در این وزارتخانه و به ویژه مدارس کشور، رخدادهای غیر منطقی فراوانی روی داده که اشاره به هر یک از آنها برای اثبات خروج این ساختار حساس از روال منطقی کفایت می کند، هفته گذشته در یکی از مدارس استان خوزستان اتفاقی افتاد.ه که به باور بسیاری باور آن بسیار سخت است!

ماجرای رخدادی که از آن سخن به میان است، مربوط به مدرسه ای دخترانه به نام گلستان در شهر آبادان، استان خوزستان است که در آن، معاون پرورشی مدرسه با توجیهی عجیب موهای یکی از دانش آموزان دختر را با قیچی کوتاه کرده است.

در این مدرسه دخترانه که گویا ناظم مدرسه مرد است، معاون پرورشی به دانش آموزان هشدار داده که به هنگام حضور در مدرسه و در هر شرایط، باید موی خود را زیر مقنعه نگه دارند و اگر موهای آنها به گونه ای است که از مقنعه بیرون می زند، نسبت به کوتاه کردن آن اقدام کنند.

این دستور عجیب که گفته می شود برای جلوگیری از تحریک ناظم مدرسه توسط معاون پرورشی صادر شده است، توسط یکی از دانش آموزان کلاس ششم مورد بی توجهی قرار می گیرد و همین اقدام سبب می شود تا این معلم با قیچی پاسخ بی توجهی های این دختر بچه را بدهد.

این اتفاق عجیب روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه رخ داد و معاون پرورشی این دبستان در اقدامی غیر اصولی، اقدام به کوتاه نمودن ۲ سانت از موی دانش آموز که از مقنعه بیرون مانده بود کرد.

بررسی ها نشان می دهد، اداره آموزش و پرورش آبادان به محض اطلاع از این رویداد، نسبت به پیگیری این اتفاق اقدامات لازم را انجام داده و ضمن تعلیق معاون پرورشی از شغلش، نسبت به دلجویی از خانواده این دختربچه و شخص وی اقدام کرده اند.

گفته می شود برای این رخداد پیش آمده در هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری اداره کل آموزش و پرورش خوزستان پرونده ای تشکلیل شده و رسیدگی به آن در دستور کار مسئولان آموزش و پرورش استان خوزستان قرار گرفته است.

به نظر می رسد، اینکه پس از هر رخداد باور ناپذیر در آموزش و پرورش کشور مثل این اتفاق و نیز ماجرای تنبیه های فیزیکی دانش آموزان، مسئولان استانی و کشوری، با فرد خاطی برخورد می کنند و یا وزیر آموزش و پرورش با نگارش توئیت سعی بر دلجویی از افرادی می کند که حقوقشان ضایع شده است، دیگر کافی و قانع کننده نباشد.

این اولین اقدام عجیب و دور از ذهن رخ داده در مدارس کشور نیست و با روندی که وجود دارد، قطعاً آخرین آن نیز نخواهد بود؛ بنابراین، شاید نیاز باشد که به اصول و موازین اصلی حاکم بر نظام آموزش و پرورش کشور مراجعه شود و برای برخورد با چنین مشکلاتی، برخوردهای ریشه ای تری در دستور کار مسئولان قرار بگیرد.

واقعاً چه دلیلی می توان برای حضور یک ناظم مرد در مدرسه دخترانه پیدا کرد و اگر چاره ای جز استخدام این ناظم در مدرسه نبوده است، چرا باید شرایط به گونه ای باشد که سایر دبیران و معلم ها نگران شرایط تحریک آمیز برای او باشند؟

آیا به راستی در این سال ها که در چندنوبت بحث کمبود معلم و کادر آموزشی در مدارس کشور به بحث کانونی وزارت آموزش و پرورش تبدیل شده و البته حواشی نیز به دنبال داشته، قابل قبول است که در مدارس دخترانه، ناظم مرد مشغول به کار باشد و این چنین حکایت عجیب و غریبی رقم بخورد؟ آیا برخورد و تعلیق این معاون مدرسه می تواند پایان بخش تکرار چنین رخدادهایی در مدارس کشورمان باشد و تعلیق افراد، پایان بخش همه مشکلات است؟

شاید این رخداد بهانه ای باشد برای دست اندرکاران و متولیان آموزش و پرورش کشور تا در نوع و سبک مدیریتی خود بازنگری کرده و موضوع نظارت و هماهنگی در شیوه برخورد با دانش آموزان را به صورت جدی تر دنبال کنند؛ اتفاقی که اگر عملیاتی نشود، باید منتظر ماند و دوباره چنین رخدادهایی را دید و شنید./ مرجع: تابناک

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: دانش آموز معلم آبادان خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۷۴۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد

وزیر آموزش و پرورش گفت: بعد از ۱۲ سال اولین آیین‌نامه اجرایی سند تحول بنیادین با نام آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌های دانش‌آموزان در هیأت دولت تصویب شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش، در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با تبریک روز معلم و گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شهدا به ویژه شهیدان مطهری، رجایی و باهنر، پنج هزار معلم شهید و ۳۶ هزار دانش‌آموز شهید و دانش‌آموزان شهید غزه اظهار داشت: معلم جایگاه خطیر و رفیعی در نظام تعلیم و تربیت اسلامی دارد.

وی با تشریح عملکرد آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش در دوره جدید سعی کرده است با ایجاد حلقه اتحاد، انسجام، همدلی، همفکری، هماهنگی، همسویی و جلب مشارکت همه دستگاه‌های تأثیرگذار در تعلیم و تربیت، امر مهم تربیت فرزندان این سرزمین را دنبال کند که یکی از سر حلقه‌های این اتحاد ائمه جمعه و جماعت هستند که به مثابه پیران و پدران مردم در دیار خود می‌توانند یاریگر نظام تعلیم و تربیت باشند.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، نظام تعلیم و تربیت اسلامی را پایه‌گذاری می‌کند و مبنای آن نظریه تعلیم و تربیت دینی و بومی است و به همین دلیل است که اجرای آن بسیار اهمیت دارد و در سال گذشته بر سند تحول بنیادین تمرکز کردیم.

صحرایی تصریح کرد: در آینده بر مبنای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و اقداماتی که این سند خواسته، آموزش و پرورش کشور را اداره می‌کنیم و برای آن نقشه راه طراحی کرده‌ایم که مطابق آن پیش خواهیم رفت.

وی با بیان اینکه کار مهم دیگری که در آموزش و پرورش طی یک سال گذشته انجام شد، اصلاح فرآیند جذب معلم بود، افزود: معلم با جایگاه رفیع و عظیم خود باید با دقت، صحت و خردمندانه انتخاب شود؛ وی باید فردی باشد که ما در واگذاری امانت‌های خود به او اطمینان کامل حاصل کنیم؛ بنابراین در سالی که گذشت تاریخی‌ترین استخدام کشور اتفاق افتاد، نه از این جهت که حدود ۷۰ هزار معلم جدید وارد آموزش و پرورش شد که از لحاظ کمیت بی‌سابقه است چرا که این رقم معادل با رقم جذب در چند وزارتخانه است.

وزیر آموزش و پرورش همچنین گفت: معلمان ویژه‌ای را انتخاب کردیم و سعی شد گزینش را بسیار دقیق پیاده کنیم. تلاش کردیم معلمانی را انتخاب کنیم که علاوه بر دانش، عشق و علاقه معلمی داشته باشند، امانتداران خوبی برای کشور باشند.

صحرایی با یادآوری اینکه فرزندان این سرزمین ۳۰ سال در دستان معلمان هستند، اظهار داشت: هر معلمی به طور متوسط در طول خدمت خود هزار دانش‌آموز را تربیت می‌کند و جریان تربیتی یک جریان پیوسته و مستمر است؛ بنابراین معلم کارمند نیست و انتخاب او باید با دقت ویژه اتفاق می‌افتاد که چنین شد.

وی ادامه داد: بُعد دیگر کار این است که دانشگاه فرهنگیان که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت وضعیت بهتری نسبت به گذشته دارد، البته وضعیت آن با وضع مطلوب فاصله فراوانی دارد.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۵ هزار ردیف استخدامی به وزارت آموزش و پرورش داده شد، دانشگاه فرهنگیان بازهم افزایش ظرفیت داشته و در هفته گذشته برای اولین بار در تاریخ کشور آزمون اختصاصیش را برگزار کرد.

صحرایی یادآور شد: برای جذب ۳۰ هزار دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان بیش از ۶۰۰ هزار متقاضی در دانشگاه فرهنگیان داشتیم، این نشان می‌دهد معلمی چقدر مورد توجه مردم است. کنکور اختصاصی و نظام جذب استاد اختصاصی دارد و یک معماری جدید برای تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان پایه‌گذاری شده است.

وی با بیان اینکه کار مهم دیگر ما در سال گذشته تقویت بیش از پیش معاونت پرورشی بود، گفت: ما برای هر مدرسه به یک مربی پرورشی نیاز داریم که تعداد بسیار زیادی از مدارس کشور مربی و معاون پرورشی نداشتند؛ امروز آزمون استخدامی جذب مربی پرورشی و تربیت بدنی و مشاور در سراسر کشور برگزار شد و دقایقی پیش به پایان رسید، ۴۰۰ هزار نفر از علاقه‌مندان با یکدیگر رقابت کردند که ۱۹ هزار نفر از آن‌ها در این رشته جذب می‌شوند.

وی ادامه داد: در امور پرورشی کار‌های بزرگی انجام شد، اولین اقدام طرحی به نام «امید، ایمان، خودباوری، خردورزی، نشاط و هویت» که همه کلمات آن برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب است طراحی شد و بر مبنای آن سامانه‌هایی ایجاد شد و فعالیت‌های پرورشی گسترده در سراسر کشور انجام گرفت.

وزیر آموزش و پرورش افزود: بیش از هشت میلیون دانش‌آموز در این طرح فراگیر شرکت کردند و بیش از هشت هزار گروه سرود در کشور شکل گرفت، بیش از ۱۳.۵ میلیون نفر روز اردوی راهیان پیشرفت، راهیان نور، زیارت اولی‌ها و سایر اردو‌ها برگزار کردیم که امسال نیز نهضت اردویی را دنبال می‌کنیم.

صحرایی با بیان اینکه مراسم اعتکاف سال گذشته تاریخی بود، افزود: ۴۴۰ هزار دانش‌آموز در بیش از ۲۸۰۰ مدرسه معتکف شدند و دشمنان که گفته بودند نسل جدید همانند نسل گذشته نیستند را ناامید کردند.

وی ادامه داد: ۱۲۷ درصد رشد معتکفین در میان دانش آموزان را داشتیم، در ماه مبارک رمضان محفل‌های قرآنی دانش آموزی شکوه پیوسته‌ای داشت، ۲۰ هزار محفل در ماه مبارک رمضان برگزار و از خادمان و قهرمانان قرآنی تجلیل شد. جشن‌های تکلیف برگزار و باشگاه قله‌های فرهنگی و ادبی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شکل گرفت که نشان از عزم این کانون جهت تحول در امور پرورشی و تربیتی است.

وزیر آموزش و پرورش با تشریح اقدامات انجام شده برای تقویت مدارس دولتی، اظهار داشت: قانون برای آن‌ها تدوین شده و پیوسته به دنبال اصلاح وضع آن‌ها هستیم؛ قانون مدارس غیردولتی توسط مجلس اصلاح شد، مهد‌های کودک در سراسر کشور ساماندهی و بعد از ۱۲ سال اولین آئین نامه اجرایی سند تحول بنیادین با نام آئین نامه توسعه و تقویت مهارت‌های دانش آموزان از هیأت دولت بیرون آمد.

دیگر خبرها

  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: دانش‌آموز وسیله نیست/ برخورد قانونی با معلم بلاگرها
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد